Nieuwe Philips GreenPower LED toplighting force 2.0 ontsluit de weg naar intelligent belichten. Verbeter de bedrijfsresultaten door optimalisatie van het gewas en het energieverbruik

Eindhoven, The Netherlands – Signify (Euronext: LIGHT), de wereldleider in verlichting, kondigt met trots de lancering aan van haar nieuwste innovatie, de Philips GreenPower LED toplighting force 2.0 (TLF 2.0). Deze lamp is ontworpen om de groeibelichting in de tuinbouw verder te revolutioneren en biedt: meer licht, dynamische kleurcontrole, hoge energie-efficiëntie en optimale lichtuniformiteit, wat het een perfecte keuze maakt voor professionele telers die de opbrengst en kwaliteit van hun gewas willen optimaliseren en hun energieverbruik willen beheersen.

New Toplighting Force2 unlocks lighting intelligence

Hoge lichtopbrengst gecombineerd met Quadro Beamlens voor superieure lichtuniformiteit

De TLF 2.0 introduceert nieuwe opties voor hoge lichtopbrengst tot 5150 µmol/s. Met extra licht in de juiste setpoints, kunt u een hogere opbrengst bereiken en uw bedrijfsresultaten verbeteren. De nieuw ontwikkelde Quadro-Beamlens zorgt voor uniformiteit in alle richtingen, zelfs bij een hoge lichtopbrengst. Hierdoor zijn er minder armaturen per oppervlak nodig, waarmee de installatiekosten worden verlaagd en de lichtefficiëntie wordt gemaximaliseerd. De rechthoekige bundelvorm zorgt voor een gelijkmatige lichtverdeling, zelfs op kortere afstanden tot de gewaskop. De nieuwe vlakke glazen afdekplaat maakt het reinigen uiterst eenvoudig, waardoor ook de onderhoudskosten worden geoptimaliseerd.

Dynamische meerkanaals kleurcontrole

Een ander opvallend kenmerk van de TLF 2.0 is de meerkanaals kleurcontrole in combinatie met het Philips GrowWise control systeem. Het stelt telers in staat het lichtspectrum dynamisch aan te passen voor nauwkeurige controle in de gewasontwikkeling en morfologie en optimaliseert de lichtopbrengst. De op maat gemaakte lichtrecepten zijn naadloos te integreren met bestaande klimaatcomputers en garanderen sturing op basis van externe factoren zoals de hoeveelheid zonlicht of snel veranderende energieprijzen om het energieverbruik en de opbrengst te beheersen en aan te passen aan de specifieke behoeften van het gewas en zijn ontwikkelingsfase.Telers kunnen verrood licht onafhankelijk regelen voor speciale behandelingen aan het einde van de dag, of overschakelen naar het meest energie-efficiënte spectrum wanneer minder efficiënte delen van het spectrum niet nodig zijn. Deze flexibiliteit is vooral nuttig voor gewassen met zeer variabele lichtbehoeften, zoals komkommer, chrysant of aardbeien, of voor de productie van jonge planten waarbij specifieke lichtomstandigheden tijdens de donkere seizoenen van vitaal belang zijn.

Draadloze of bekabelde bediening

Naast de bestaande bedrade bediening maakt de Philips GreenPower LED toplighting force 2.0 draadloze bediening mogelijk. In beide gevallen, zowel bedraad als draadloos, zijn er geen extra besturingskabels nodig, wat de installatie en het onderhoud vereenvoudigt. De draadloze besturingsoptie biedt afzonderlijke controle over elk compartiment in de kas, passend bij de groeifase van het gewas. Ook verlaagt het de installatiekosten bij renovatie van bestaande installaties.

Verhoogde energie-efficiëntie

De GreenPower LED toplighting force 2.0 werkt met maximale stroomgebruiksopties van 1040W, 1170W of 1400W en bereikt een indrukwekkende lichtopbrengst tot 5150 µmol/s, waardoor ongekende mogelijkheden voor lichtplannen worden ontsloten. Met name voor nieuwe installaties. Met een rendement tot 3,9 µmol/J bij 100% lichtopbrengst is het een van de meest energiezuinige LED lampen die er zijn. Deze efficiëntie verlaagt niet alleen de operationele kosten aanzienlijk, maar ondersteunt ook duurzame teeltpraktijken door het energieverbruik te minimaliseren.

Bezoek ons op GreenTech Amsterdam

Wilt u onze demo zien en alles leren over het ontsluiten van lichtintelligentie? Bezoek ons ​​op Greentech Amsterdam, 11 t/m 13 juni: Philips Horticulture LED Solutions: stand 01.620.

Neem voor meer informatie contact op met:

Philips horticulture LED solutions by Signify

Daniela Damoiseaux – Global Marcom Manager
Tel: +316 40578311
E-mail: daniela.damoiseaux@signify.com

Over Signify

Signify (Euronext: LIGHT) is wereldleider in verlichting voor professionals en consumenten en verlichting voor het Internet of Things. Onze Philips producten, Interact connected lighting systemen en dataverzamelingsservices bieden bedrijfswaarde transformeren het leven in huizen, gebouwen en puenblieke ruimtes. Met een omzet in 2023 van EUR 6,7 miljard, ongeveer 32.000 werknemers en een aanwezigheid in meer dan 70 landen, benutten we het buitengewone potentieel van licht om de kwaliteit van het leven van mensen te verrijken en voor een duurzame wereld. Sinds onze beursgang staan we al zeven jaar op rij in de Dow Jones Sustainability World Index en hebben we vier jaar op rij de EcoVadis Platinum-rating behaald, waarmee Signify in de top één procent van de beoordeelde bedrijven staat. Nieuws over Signify is te vinden op onze Newsroom, en op XLinkedIn en Instagram. Informatie voor investeerders kan worden gevonden op onze Investor Relations pagina.

Neem contact met ons op

Neem contact op met gecertificeerde partners

Philips producten worden verkocht via een wereldwijd netwerk van gecertificeerde partners. Vind partners in jouw regio voor meer informatie over Philips LED-kweeklampen.

Neem contact op met Philips

Wat zijn de beste LED-kweeklampen voor jouw situatie? We zijn er om je te helpen. Gebruik ons formulier om je verzoek in te dienen.

Geïnteresseerd?

Lees meer over LED-verlichting in de tuinbouw in onze nieuwste artikelen en casestudies.